فروشگاه اینترنتی صنایع دستی چرم نیما
Leather Craft Shop Nima
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 17 شهريور 1392برچسب: 16 ورود گروه رالي پاریس - پرسپولیس به استان كردستان, توسط نیما ذاکری سعید |
ورود گروه رالي  پاریس - پرسپولیس به استان كردستان

گروه رالي پاریس - پرسپولیس متشكل از يك گروه 57 نفره از كشور فرانسه در روز 14 شهريور ماه از مرز بازرگان وارد كشور ايران شدند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان، اين گروه از شهرهاي تبريز، مراغه و تکاب  عبور كرده و امروز از كمپ چملي تكاب به سمت استان كردستان حركت خواهند کرد.

اين گروه رالي از طريق جاده تكاب به ديواندره و از آنجا وارد شهر سنندج شده و پس از طي طريق شهر سنندج از مسير اصلي جاده سنندج – كرمانشاه تا كمربندي كامياران حركت خواهند و در هتل پارسيان کرمانشاه اقامت خواهند داشت .

اين گروه با نام  پاريس – پرسپوليس در قالب يك تيم رالي وارد كشور ايران شده اند .

خبرگزاری میراث فرهنگی

کد مطلب: ۱۰۶۳۷۲  |  تاريخ: ۱۳۹۲/۶/۱۷  |  ساعت: 9 : 16


مجلس تصمیم گیری خواهد کرد؛

میراث فرهنگی؛ از معاونت رئیس جمهور تا وزارتخانه

گویا داستان تبدیل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تمام شدنی نیست. نمایندگان مجلس نهم هنوز به نظر واحدی در این باره نرسیده اند. برخی از لزوم وزارتخانه شدن سازمان میراث فرهنگی سخن می گویند و برخی دیگر معتقدند با آغاز به کار محمد علی نجفی به عنوان رئیس سازمان میراث فرهنگی، پیگیری تبدیل سازمان به وزارتخانه لازم نیست و باید منتظر عملکرد مسئولان جدید سازمان در روزهای آینده بود.

 

خبرگزاری میراث فرهنگی – گروه مجلس: گویا داستان تبدیل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تمام شدنی نیست. نمایندگان مجلس نهم هنوز به نظر واحدی در این باره نرسیده اند. برخی از لزوم وزارتخانه شدن سازمان میراث فرهنگی سخن می گویند و برخی دیگر معتقدند با آغاز به کار محمد علی نجفی به عنوان رئیس سازمان میراث فرهنگی، پیگیری تبدیل سازمان به وزارتخانه لازم نیست و باید منتظر عملکرد مسئولان جدید سازمان در روزهای آینده بود.
 
رئیس سازمان میراث فرهنگی نیز در تازه ترین موضع گیری اش طرح تبدیل سازمان میراث فرهنگی به وزارتخانه را قابل دفاع ندانست و گفت که این طرح سازمان میراث فرهنگی را ضعیف می کند.
 
اما ماجرای تبدیل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به وزارتخانه از کجا آغاز شد؟ عملکرد پرحاشیه اسفندیار رحیم مشائی و دیگر نزدیکان او در سازمان میراث فرهنگی و پاسخگو نبودن آنها در مقابل نهاد های نظارتی از جمله مجلس شورای اسلامی، دلیلی شد تا نمایندگان مجلس هشتم به فکر وزارتخانه کردن سازمان میراث فرهنگی بیافتند.
 
انتخاب رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری از سوی رئیس جمهور و محدودیت نمایندگان مجلس برای نظارت و سوال از مهاون رئیس جمهور، جمعی از نمایندگان مجلس هشتم را بر آن داشت که طرح تبدیل سازمان میراث فرهنگی به وزارتخانه را بطور جدی پیگری کنند. نتیجه این پیگیری ها طرحی یک فوریتی بود که اردیبهشت سال گذشته به صحن علنی مجلس هشتم رفت.
 
اما فوریت این طرح در صحن علنی مجلس رای نیاورد و قرار شد کمیسیون های تخصصی بصورت عادی این موضوع را پیگیری کنند. عمر کوتاه مجلس هشتم، پیگیری ها درباره طرح وزارتخانه شدن سازمان میراث فرهنگی را ناکام گذاشت. بسیاری از نمایندگان حامی این طرح همچون علی اکبر اولیا، نماینده یزد در مجلس هشتم که خود از طراحان این طرح بود، به مجلس نهم نیامدند و موضوع وزارتخانه شدن سازمان میراث فرهنگی در مجلس نهم و بین نمایندگانی که بیشترشان برای اولین بار نمایندگی پارلمان را تجربه می کردند، به فراموشی سپرده شد.
 
اگرچه برخی نمایندگان مجلس نهم نیز در سال پایانی دولت دهم، اشاره هایی به وزارتخانه شدن سازمان میراث فرهنگی کردند، اما این پیگیری ها به دلایل مختلف هیچگاه جدی نشد. شاید اصلی ترین دلیل این بود که مجلس جدید قصد نداشت در ماه های پایانی دولت احمدی نژاد چالشی جدید با این دولت داشته باشد.
 
یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد و حسن روحانی با شعار تدبیر و امید به پاستور رفت. محمد علی نجفی که نتوانسته بود برای حضور در وزارت آموزش و پرورش رای اعتماد نمایندگان مجلس را جلب کند، با تصمیم روحانی به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری رفت. نجفی اگرچه تخصصی در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نداشت، اما بسیاری از متخصصان حوزه میراث فرهنگی که در هشت سال گذشته حاشیه نشین شده بودند را به سازمان بازگرداند.  
 
معاون ها و مشاورهای متخصص نجفی در سازمان میراث فرهنگی از یک سو و سابقه اجرایی او در وزارتخانه های آموزش و پروش، علوم و سازمان برنامه و بودجه از سوی دیگر، دلیلی شد تا بسیاری از کارشناسان حوزه میراث فرهنگی به آینده این حوزه امیدوار شوند.
 
طرح وزارتخانه شدن همچنان دنبال می شود!
 
اما گویا تخصص گرایی در سازمان میراث فرهنگی باعث نشد تا پیگیری طرح تبدیل این سازمان به وزارتخانه به فراموشی سپرده شود. چنانکه یکی از اعضای فراکسیون گردشگری مجلس گفت که «طرح تبدیل سازمان میراث فرهنگی به وزارتخانه پس از تعطیلات مجلس با قید فوریت تقدیم هیات رییسه مجلس خواهد شد».
 
مهرداد بائوج لاهوتی که از طراحان این طرح است گفت «از آنجایی که سازمان میراث فرهنگی یکی از معاونت های زیر مجموعه ریاست جمهوری است هرگونه کمک، ارتباط و یا پاسخگویی آن با ورود رییس جمهور انجام پذیر است، بنابراین تبدیل سازمان میراث فرهنگی به وزارتخانه منجر به ارتباط بیشتری با قوه‌مقننه می‌شود.»
 
به گفته لاهوتی 117 نفر از نمایندگان مجلس طرح تبدیل سازمان میراث فرهنگی را امضا کرده اند. البته مشخص نیست این امضاها در دولت دهم جمع آوری شده است یا دولت یازدهم.  
 
سخنگوی فراکسیون گردشگری: طرح وزارتخانه شدن پیگیری نمی شود
 
این اظهارات از سوی عضو فراکسیون گردشگری درحالی مطرح شد که ایرج ندیمی، سخنگوی این کمیسیون با اشاره به تجربه مدیریتی محمد علی نجفی و استفاده از متخصصان در سازمان، به خبرنگار CHN گفت که موضوع وزارتخانه شدن سازمان میراث فرهنگی در دستور کار خارج شده است و پیگیری نمی شود.
 
شجاعی کیاسری نماینده مردم ساری در مجلس نیز با اشاره به پیگیری طرح وزارتخانه شدن سازمان میراث فرهنگی از سوی برخی نمایندگان، به خبرنگار CHN گفت که بر اساس برنامه پنجم توسعه تعداد وزارتخانه ها نمی تواند بیشتر شود و بر این اساس پیگیری تبدیل سازمان میراث فرهنگی به وزارتخانه سرانجامی نخواهد داشت.
 
مخالفت رئیس سازمان میراث فرهنگی
 
محمد علی نجفی رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اما در اظهاراتی به طرح وزارتخانه شدن سازمان میراث فرهنگی واکنش نشان داد و ضمن مخالفت با این طرح، گفت که «هر گونه تغییر در تشکیلات سازمان باعث می شود کار سازمان یک سال به تاخیر بیافتد».
 
نجفی با وجود این مخالف گفت که در 4 سال پیش رو باید تلاش کنیم 3 حوزه کاری سازمان را به یکدیگر مرتبط کنیم و هم افزایی مورد نظر طراحان ادغام را در چارچوب خود قرار دهیم». این اظهار نظر نجفی را شاید بتوان چراغ سبزی به طراحان طرح تبدیل سازمان میراث فرهنگی به وزارتخانه برای تعامل و نظارت پذیر تر شدن سازمان میراث فرهنگی دانست.
 
نجفی در نخستین نشست مدیران کل استان های سازمان میراث فرهنگی تاکید کرد که «تبدیل سازمان میراث فرهنگی به وزارتخانه، این سازمان را ضعیف کرده، بر این اساس طرح مذکور در شرایط فعلی قابل دفاع وبه نفع سازمان نیست».
 
لاهوتی در واکنش به این اظهارات رئیس سازمان میراث فرهنگی گفت که نمایندگان مجلس آماده شنیدن دلایل آقای نجفی هستند. او تصریح کرد: اولین جلسه بعد از آغاز به کار مجلس، این طرح را با قید فوریت به هیات رییسه مجلس تقدیم می کنیم که قید فوریت آن هم برای این است تا دولت درصورت مخالفت با طرح دلایل خود را به مجلس ارائه کند.
 
به نظر می رسد نمایندگان مجلس شورای اسلامی تلاش دارند با مانور بر طرح تبدیل سازمان میراث فرهنگی به وزارتخانه، مسئولان سازمان را دعوت به تعامل با مجلس کنند، موضوعی که در دولت های نهم و دهم هیچگاه به حقیقت نپیوست. چنانکه یکی از اصلی ترین انتقادهای نمایندگان مجلس های هفتم، هشتم و نهم به سازمان میراث فرهنگی در دوران ریاست مشائی و حلقه نزدیک به او، نظارت پذیر نبودن و تعامل ضعیف روسای سازمان میراث فرهنگی با مجلس شورای اسلامی بود.


چاپ خبر
یک فعال صنایع دستی در گفت‌وگو با تسنیم پیشنهاد داد
راه‌اندازی بازارچه‌ دائمی و ملی صنایع دستی در کشور
 
خبرگزاری تسنیم: یک فعال صنایع دستی گفت: با توجه به مشکلات موجود در خصوص نمایشگاه‌های صنایع دستی پیشنهاد می‌شود بازارچه دائمی برای این محصولات توسط دولت راه‌اندازی شود.

شاهرخ پوری در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین مشکلات صنایع دستی عرضه صنایع دستی به منظور فروش آنهاست اظهار داشت: در حال حاضر تنها پناهگاه این هنرمندان برای عرضه محصولات خود نمایشگاه‌ها و برخی بازارچه‌‌های صنایعی دستی که آنها هم با مشکلاتی مواجه هستند.

وی  افزود: اجاره یک مغازه برای ارائه محصولات صنایع دستی و فروش آنها برای هنرمندان سنگین است و به احتمال زیاد دخل و خرج آن با هم نمی‌خواند و هنرمند نمی‌تواند سودی از این فروش به دست آورد چه بسا ضرر هم می‌کند. 

این فعال صنایع دستی خاطرنشان کرد:‌ از طرفی دانشجویان صنایع دستی که از دانشگاه‌ها فارغ‌التحصیل می‌شوند باید از این نظر حمایت شوند تا بتوانند پا بگیرند و به ادامه فعالیت در این رشته امیدوار باشند. 

وی اضافه کرد: یکی از پیشنهادات این است که دولت و معاونت صنایع دستی یک بازارچه دائمی صنایع دستی در یکی از شهرها از جمله حواشی تهران ایجاد کند که این بازارچه در همه فصول و روزهای سال فعال باشد و هنرمندان صنایع دستی بتوانند محصولات خود را در آنجا به فروش برسانند. 

پوری گفت: از طرف دیگر گردشگر خارجی که وارد کشور می‌شود و می‌خواهد از تنوع صنایع دستی ایران بازدیدی داشته باشد می‌تواند به این بازارچه مراجعه کند.

انتهای پیام/

نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 14 شهريور 1392برچسب:مغایرت تصدیگری میراث فرهنگی با قانون اساسی , توسط نیما ذاکری سعید |
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام و تبریک به تمامی هنرمندان صنایع دستی ایران زمین
با تلاش و پیگیری های شبانه روزی هنرمندان و دلسوزان صنایع دستی ایران امور تصدیگری سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری مغایر با قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران شناخته شد .
روزنامه همشهری صفحه 2 به تاریخ پنجشنبه 14 شهریور 1392
مغایرت 7 مصوبه دیگر دولت احودی نژاد
رئیس مجلس شورای اسلمی برای چندمین بار بعد از پایان دولت محمود احمدی نژاد مصوبات دولت را مغایر قانون اساسی اعلام نمود .
علی لاریجانی در نامه های جداگانه به حسن روحانی 7 مصوبه دولت دهم را مغایر قانون دانست .
 -تصمیمات ستادا جرایی توسعه بخش معدن استانها
-ایجاد اداره کل جهادکشاورزی جنوب فارس و اداره کل صنعت ،معدن و تجارت جنوب فارس به مرکزیت شهرستان لار
-موضوع مجوز انتشار اوراق مشارکت به وزارت راه و شهرسازی
-موضوع کارگروه توسعه بخش معدن استانها
- تعیین مصادیق امور تصدیگری در سازمان میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری
آئین نامه اجرایی قانون امور گمرکی

 

نگرانی‌ها از برداشته‌شدن چتر حمایت دولت از صنایع دستی؛

ادامه اعتراضات به خصوصی‌سازی صنایع دستی/تعداد معترضان به ۱۰۰۰ نفر رسید

صنایع دستی

 
خبرگزاری تسنیم: در ادامه اعتراضات هنرمندان صنایع دستی نسبت به خصوصی‌سازی صورت‌گرفته در اواخر دولت دهم، نگرانی‌ها از برداشته‌شدن چتر حمایتی دولت از صنایع دستی همچنان بر سر جای خود باقی است و تعداد این معترضان به ۱۰۰۰ نفر رسیده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، خصوصی‌سازی صنایع دستی یکی از موضوعاتی است که در آخرین روزهای فعالیت دولت دهم به اجرا گذاشته شد و البته اعتراضات زیادی را هم به خود جلب کرد و از جمله این افراد فعالان صنایع دستی هستند که نسبت به ابهامات این خصوصی‌سازی گله‌مند هستند و البته هنوز هم در این زمینه مسئولان وقت پاسخی نداده‌اند.

بیشترین مواردی که مورد گله این هنرمندان کشور است موضوعاتی مانند عدم مشخص‌بودن بیمه هنرمندان صنایع دستی در ادامه روند خصوصی‌سازی، نگرانی از برداشته‌شدن چتر حمایت دولت در نمایشگاه‌های صنایع دستی که در آن دولت هزینه‌هایی مانند رفت‌وآمد، و غرفه‌های نمایشگاهرا پرداخت می‌کرد و هنرمندان سراسر کشور می‌توانستند در این نمایشگاه‌ها شرکت کنند، حضور در نمایشگاه‌های خارجی، جایگاه هنرمندان، کارکرد اتحادیه‌ها، وضعیت گردش مالی هنرمندان، حق رای این هنرمندان برای اتحادیه‌ها، ورود بیشتر کالاهای چینی و صندوق حمایت از هنرمندان صنایع دستی است که تا کنون پاسخ مناسبی دریافت نشده است.

تعداد این معترضان که از سراسر کشور هستند، تاکنون به ۱۰۰۰ نفر رسیده است و همچنان تعداد آنها در حال افزایش است.

انتهای پیام/

نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 13 شهريور 1392برچسب: وام هنرمندان صنایع دستی را به اتحادیه ها ندهید, توسط نیما ذاکری سعید |
 
وام هنرمندان صنایع دستی را به اتحادیه ها ندهید
یک مدرس صنایع دستی گفت: وام هنرمندان صنایع دستی بهتر است به اتحادیه ها برای واگذاری داده نشود چرا که بسیاری از اتحادیه ها هنوز پول بسیاری از کارهای هنرمندان را پرداخت نکرده اند.

شهرام امیری با انتقاد از خصوصی سازی صنایع دستی به خبرنگار مهر گفت: درباره واگذاری امور صنایع دستی به بخش خصوصی هنوز هنرمندان توجیه نشده اند اما اگر بخواهد که امور صنایع دستی مانند دادن وامها و یا برگزاری نمایشگاههای صنایع دستی به اتحادیه ها واگذار شود رانت خواری به وجود می آید.

وی ادامه داد: باید در هر استان کارگروههای صنایع دستی تشکیل شود مانند کارگروه چوب، سفال و... در این هنگام اتحادیه ها از قشرهای مختلف هنرمندان صنایع دستی برای تصمیم گیری ها استفاده می کنند.

امیری گفت: برخی از اتحادیه های صنایع دستی دلار گرفته اند تا مواد اولیه برای صنایع دستی وارد کنند اما با آن پول طلا خریده اند. اگر قرار است به هنرمندان وامی داده شود باید طرح و برنامه آن را بپذیرند و به بانک مربوطه معرفی کنند اما زمانی که این پول در اختیار اتحادیه ها قرار می گیرد برخی از اتحادیه ها آن را به هنرمندان انتقال نمی دهند چرا که حتی سند دارم که برخی از آنها از یک میلیون تا 16 میلیون تومان نیز به هنرمندان مغروض هستند چه برسد بخواهند به هنرمندان وام هم بدهند.

این هنرمند صنایع دستی بیان کرد: خصوصی سازی صنایع دستی در صورتی امکانپذیر است که اتحادیه ها و تعاونی ها ملک شخصی نباشند. همچنین نظارت بر بخش خصوصی آنقدر باید قوی باشد که از رانت خوری جلوگیری شود.

وی گفت: برخی از مدیران صنایع دستی پیشنهاد تشکیل هلدینگ صنایع دستی و یا ورود صنایع دستی به بازار بورس را داده بودند اما این کار امکان پذیر نیست. چطور می شود 10 هزار ملک شخصی صنایع دستی را به بازار بورس برد.

این فعال صنایع دستی بیان کرد: تا همین چند وقت پیش هزینه برگزاری آزمونهای صنایع دستی 10 هزار تومان بود اما اکنون بیشتر شده است و تا دو هفته پیش هم برای عضویت در انجمن صادرکنندگان صنایع دستی گفته اند باید سالی 200 هزار تومان بپردازیم اما سئوال من این است که در قبال پرداخت این هزینه چه خدماتی قرار است به هنرمند داده شود چرا که هنرمندان صنایع دستی حتی در خانه های خود نیز می توانند کار کنند.

وی همچنین از واگذاری نمایشگاههای صنایع دستی به بخش خصوصی انتقاد کرد و گفت: اکنون نمایشگاههایی برگزار می شود که هنرمندان برای شرکت در آن باید هزینه بپردازند در حالیکه تا پیش از این شرکت در نمایشگاهها رایگان بود و بخش حمایتی از صنایع دستی حداقل در این نمایشگاهها تا حدودی دیده می شد اما اکنون با واگذاری نمایشگاهها به بخش خصوصی این حمایت نیز برداشته شده است.

کد خبر: 2128740
تاریخ مخابره : ۱۳۹۲/۶/۱۳ - ۱۴:۰۲
چاپ خبر
 

امانت داری و اخلاق مداری
استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع " خبرگزاري مهر " مجاز می باشد
مهدی حجت قائم مقام سازمان میراث فرهنگی قائم‌مقام سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در گفت‌وگو با تسنیم:

هنوز برآورد دقیقی از واگذاری‌های صورت‌گرفته در پایان دولت دهم نداریم

خبرگزاری تسنیم: قائم‌مقام سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: هنوز برآورد دقیقی از واگذاری‌های صورت‌گرفته در پایان دولت دهم نداریم.

مهدی حجت در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در باره خصوصی‌سازی و واگذاری‌ها در حوزه گردشگری و صنایع دستی که در پایان دولت گذشته اعلام شد اظهار داشت: هنوز برآورد دقیقی راجع به این حوزه خصوصی‌سازی نداریم و باید بررسی‌های بیشتری در این حوزه صورت دهیم تا بتوانیم با دیدی کارشناسانه تصمیم‌گیری کنیم.

وی اضافه کرد: در کل سیاست ما در این حوزه این است که آن بخش‌های صحیحی از این واگذاری‌ها که به پیشرفت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کمک می‌کند ودر مقابل بخش‌های غلطی که ممکن است کار این حوزه را به سمت و سوی دیگری بکشاند را بررسی کنیم و تمیز دهیم و آنهایی که مثبت بوده باشد را تایید کنیم  و منفی‌ها را اگر قابل بازگشت هست اصلاح کنیم.

قائم‌مقام سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خاطرنشان کرد: بخش خصوصی برای ما بسیار مورد استقبال است به شرط آنکه شرایط مواجه شدن با فعالیت‌های سازمان را داشته باشد و اگر نداشته باشد از این کار صرف نظر می‌کنیم و به بخش خصوصی کمک می‌کنیم تا توانمند شود، من، پسر خود را برای عمل جراحی به یک دکتر جراح غیرماهر نمی‌سپارم بلکه دست پزشکی می‌دهم که ماهر باشد.

حجت با بیان اینکه میراث فرهنگی مانندفرزند ما می‌ماند و همانقدر عزیز است، باید آن را به دست کسی بسپاریم که تربیت‌شده باشد تصریح کرد: اگر بخش خصوصی بلوغی از خودش در هر زمینه‌ای نشان دهد قطعاً واگذاری را انجام می‌دهیم.

انتهای پیام/

 

کد خبر: 92061207483

سه‌شنبه ۱۲ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۹


محمدعلی نجفی:

در «توریسم درمانی» موفق نبوده‌ایم/بازار صنایع دستی را از دست داده‌ایم

سرویس : فرهنگي و هنري - گردشگري و حج

رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گفت: کمیته‌ای مشترک با وزارت بهداشت تشکیل خواهیم داد تا هم در ارتباط با اطلاع‌رسانی به کشورهای هدف و هم در ارتباط با توسعه‌ی خدمات به گردشگرانی که برای درمان یا سلامت به ایران می‌آیند، اقداماتی انجام شود.

 

در حوزه‌ی «توریسم درمانی» خیلی موفق نبوده‌ایم

 

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، محمدعلی نجفی ادامه داد: با وجود مزیت‌هایی که کشور ما در مقایسه با بیشتر کشورهای منطقه در بخش سلامت و درمان دارد، متأسفانه در حوزه‌ی «توریسم درمانی» خیلی موفق نبوده‌ایم. از جمله برنامه‌های ما این است که کمیته‌ای مشترک با وزارت بهداشت تشکیل دهیم تا هم در ارتباط با اطلاع‌رسانی به کشورهای هدف و هم در ارتباط با توسعه‌ی خدمات به گردشگرانی که برای درمان یا سلامت به ایران می‌آیند، اقداماتی انجام شود.

 

او اظهار کرد: امیدواریم این اقدام در دو تا سه ماه آینده انجام شود، زیرا به بررسی دقیق نیاز دارد و متأسفانه سیستم بهداشتی درمانی ما آمادگی این کار را ندارد و باید بتواند خود را به‌خوبی در دنیا معرفی کند تا با همکاری سازمان میراث فرهنگی و وزارت بهداشت، این بخش نیز فعال شود.

 

بازار خارجی و داخلی را در حوزه‌ی صنایع دستی از دست داده‌ایم

 

وی درباره‌ی برنامه‌های این سازمان برای رونق حوزه‌ی صنایع دستی نیز گفت: متأسفانه در این بخش نه‌تنها بازار خارجی را به مقدار زیادی از دست داده‌ایم، حتی در بازارهای داخلی هم خیلی از کشورها به‌عنوان رقیب وارد شده و بخشی از بازار را از ما گرفته‌اند. در این بخش باید کارهای جدی و اساسی انجام شود و یکی از کارهایی که می‌توان انجام داد، استفاده از فضای مجازی برای معرفی توانایی‌های هنرهای سنتی و صنایع دستی ایران و فروش آن‌ها است.

 

نجفی افزود: باید در همه‌ی این زمینه‌ها یک کمیته تخصصی تشکیل شود و کار را به‌طور جدی از ابتدا تا انتها برنامه‌ریزی کرد. امیدواریم در سه - چهار ماه آینده که تیم جدید مدیریت سازمان مستقر و این کمیته‌ها تشکیل می‌شود، بتوانیم برای هر کدام از این بخش‌ها، یک دستاورد قابل قبول و قابل ارائه عرضه کنیم.

 

انتهای پیام

تعبیر حجت از خصوصی‌سازی در میراث فرهنگی
بخش خصوصی مانند کودکی است که می‌خواهد دوچرخه‌سواری یاد بگیرد
 
خبرگزاری تسنیم: معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور گفت: بسیار استقبال می‌کنیم که بخش خصوصی‌ فعالیت‌های سازمان در بخش میراث را برعهده بگیرد اما این موضوع مانند یادگیری دوچرخه‌سواری فرزندمان است.

مهدی حجت در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در پاسخ به این سوال که آیا با خصوصی‌سازی در معاونت میراث فرهنگی موافق هستید یا خیر و اینکه این کار را در دستور کار قرار خواهید داد یا خیر؟ اظهار داشت:‌ ما بسیار استقبال می‌کنیم از اینکه بخش خصوصی فعالیت‌های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را برعهده بگیرد و این مرام دولت است ولی بحثی اینجا وجود دارد و آن این است که حفاظت از میراث فرهنگی، مراقبت و در اختیار گرفتن آنها شرایطی لازم دارد.

وی اضافه کرد: ابتدا باید بخش خصوصی شرایط ۳ گانه حفاظت، مراقبت و در اختیار قرار گرفتن‌ آنها را داشته باشد تا بتواند این کار را انجام دهد اما باید گفت هنوز بخش خصوصی آمادگی لازم برای در اختیار قرار گرفتن آن میزان از تصدی‌گری‌های حوزه میراث فرهنگی را ندارد.

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور خاطرنشان کرد:‌ با تمام علاقه‌ای که نسبت به خصوصی‌سازی داریم باید اول به نحوی آن زمینه را تقویت و آماده و بعد واگذار کنیم.

حجت خاطرنشان کرد: این موضوع درست مثل این است که اگر فرزندمان بخواهد دوچراخه‌سواری یاد بگیرد اگر همیشه پشت دوچرخه‌اش را بگیرم دوچرخه‌سواری یاد نمی‌گیرد و اگر کلاً رها کنم زمین می‌خورد لذا باید قدری آرام آرام شل و سفت بگیریم تا اینکه یواش یواش یاد بگیرد.

وی اضافه کرد: سیاست ما در قبال بخش خصوصی همینگونه است یعنی آرام آرام در هر یک از حوزه‌ها باید کار کنیم تا بخش خصوصی آمادگی پیدا کند و پس از احراز این آمادگی‌ها واگذاری‌ها را انجام دهیم.

انتهای پیام/

نوشته شده در تاريخ سه شنبه 12 شهريور 1392برچسب:ستاره دیگری در خاک آرام گرفت , توسط نیما ذاکری سعید |

ستاره دیگری در خاک آرام گرفت

» سرویس: فرهنگي و هنري - تلويزيون و راديو

پیکر زنده‌یاد علی‌اصغر افضلی - پیشکسوت عرصه‌ی دوبله - صبح امروز (11 شهریورماه) از مقابل خانه‌اش تشییع شد و در قطعه‌ی هنرمندان بهشت زهرا (س) آرام گرفت.

 

به گزارش خبرنگار سرویس تلویزیون و رادیو خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا‌)، مراسم تشییع پیکر زنده‌یاد افضلی با حضور اهالی هنر، جمعی از پیشکسوتان عرصه‌ی دوبله و همچنین بازیگران برگزار شد.

 

اهالی هنر و دوبله با چشم‌هایی گریان پیکر استادشان را بدرقه کردند

 

در این مراسم، سیامک اطلسی،‌ زهره شکوفنده‌، جواد پزشکیان‌، منوچهر والی‌زاده‌،مریم شیرزاد،آزیتا یاراحمدی، علی همت مومی‌وند‌، اسفندیار مهرتاش‌، شروین قطعه‌ای،‌ علیرضا باشکندی‌،حمیدرضا آشتیانی پور، ابراهیم شفیعی (بازیگر خنده بازار)، مهوش افشاری‌، جلیل فرجاد‌، شهروز ملک‌آرایی‌، تورج نصر‌، مژگان عظیمی، سعید شیخ زاده و ... حضور داشتند و پیکر استادشان را تا قطعه هنرمندان همراهی کردند.

 

در مراسم تشییع پیکر علی‌اصغر افضلی، تعداد قابل توجهی از مردم عادی نیز حضور داشتند که تا قطعه‌ی هنرمندان، پیکر افضلی را همراهی و با خانواده‌اش همدردی کردند.

 

ایرج رضایی: افضلی‌ها باید ادامه‌دار باشند

 

در این مراسم، ایرج رضایی - پیشکسوت عرصه‌ی دوبله - در سخنان کوتاهی درباره‌ی خاطراتی که با زنده‌یاد افضلی داشت، گفت: اگر بخواهم 50 سال خاطرات خود را با دوست عزیزم، علی‌اصغر افضلی، برای‌تان در سه دقیقه تعریف کنم، باید بگویم سواد آن را ندارم. من امروز می‌خواهم سرفصل‌هایی از شخصیت او را برای‌تان بازگو کنم.

 

او ادامه داد: جا دارد بگویم آن روزی که برای تشییع پیکر امیرهوشنگ قطعه‌ای - پیشکسوت عرصه‌ی دوبله - به اینجا آمدیم، استاد افضلی درباره‌ی شخصیت او صحبت کرد و حالا من امروز آمده‌ام تا درباره‌ی شخصیت زنده‌یاد افضلی صحبت کنم.

 

این پیشکسوت دوبله در حالی که اندوهگین بود، افزود: زنده‌یاد افضلی، کلام شیرینی داشت و بسیار مهربان بود. اصغر عزیز ما پرواز کرد و رفت، ولی ما نباید خاطراتش را فراموش کنیم، چراکه او اهل وفا بود.

 

رضایی همچنین با بیان این‌که علی‌اصغر افضلی یکی از گویندگان خوب و حرفه‌یی واحد دوبلاژ بود، تأکید کرد: 50 سال با او همکاری و مدام با او قهر و آشتی کردم. در اینجا جا دارد بگویم افضلی‌ها باید ادامه‌دار باشند، هرچند مثل افضلی دیگر نیست.

 

علی همت مومی‌وند: امروز ستاره‌ی دیگری در آسمان دوبله‌ی ایران خاموش شد

 

به گزارش ایسنا، در این مراسم علی همت مومی‌وند که برگزاری مراسم تشییع پیکر زنده‌یاد افضلی را عهده‌دار بود،‌ گفت: امروز ستاره‌ی دیگری در آسمان دوبله‌ی ایران خاموش شد. آقای افضلی از بین ما رفت، ولی خاطرات خوش او هیچ‌گاه از ذهن ما فراموش نمی‌شود.

 

این دوبلور در ادامه‌ی صحبت‌های خود، اظهار کرد: ما در حرفه‌ای که در آن کار می‌کنیم، بیشتر از آن‌که خانواده‌مان را ببینیم، با دوستان‌مان هستیم. بنابراین نباید خاطرات خوش‌مان در کنار یکدیگر را فراموش کنیم.

 

او در پایان افزود: این ضایعه‌ی دردناک را به خانواده‌ی مرحوم افضلی و همه‌ی بستگان و آشنایان آن مرحوم، تسلیت عرض می‌کنم.

 

مژگان عظیمی: استاد افضلی زود از پیش ما رفت

 

مژگان عظیمی، یکی دیگر از گویندگان واحد دوبلاژ که در مراسم خاکسپاری زنده‌یاد افضلی حضور داشت، در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، در حالی که اشک می‌ریخت، در توصیف شخصیت زنده‌یاد افضلی، اظهار کرد: آقای افضلی از جمله اساتیدی بود که خیلی مهربان بود و هنگام کار، حواسش به همه‌ی دوستانش بود و کاری به کار کسی نداشت. خدا را شکر می‌کنم که از او خاطرات خوبی دارم.

 

او افزود: زنده‌یاد افضلی تا هفته‌ی پیش، سر کار حضور داشت و کسالتش به‌نحوی نبود که او را از پا بیندازد، نمی‌دانم چطور شد که این‌قدر زود از پیش ما رفت.

 

به گزارش ایسنا، زنده‌یاد علی‌اصغر افضلی (متولد 1317 در تهران) در سال 1339 به‌طور حرفه‌یی کار دوبله را آغاز و در سال 1346 برای نخستین‌بار مدیر دوبلاژی را تجربه کرد. پیشینه‌ی فعالیت او به حضور در تئاتر فردوسی به‌عنوان بازیگر در میانه‌ی دهه 1330 برمی‌گردد. او در آن سال‌ها همبازی بازیگران مشهوری مانند منیره تسلیمی (مادر سوسن تسلیمی)، جهانگیر فروهر، نصرت‌الله وحدت، همت آزاد و مهری ودادیان بود.

 

افضلی عصر روز گذشته (یکشنبه، دهم شهریورماه) براثر سکته قلبی دار فانی را وداع گفت.

 

زنده‌یاد افضلی، گوینده‌ی شخصیت «پرنس‌جان» در کارتون «رابین‌هود»، «ادگار» در «گربه‌های اشرافی»، «تناردیه» در بینوایان، «روباه» در پسر شجاع، «وروجک» در کارتون «وروجک و آقای نجار»، «کارآگاه گجت» و «بیگلی بیگلی» در گوریل انگوری و «واتو واتو» بود.

 

 

تورج نصر در مراسم تشییع افضلی

 

حاشیه‌ها

 

امروز در قطعه‌ی هنرمندان بهشت زهرا (س) پیکر علی داور - شاعر و موسیقی‌دان - نیز همزمان با خاکسپاری زنده‌یاد افضلی، به خاک سپرده شد.

 

در مراسم تشییع پیکر مرحوم افضلی، برخی حاضران در مراسم جمله‌هایی را مانند دوبلورها مظلوم واقع شده‌اند، کسی چهره‌ی آن‌ها را نمی‌شناسد و همچنین صدای دوبلورها تداعی‌گر خاطرات شیرین بچگی است، بیان می‌کردند.

 

همچنین تورج نصر - پیشکسوت عرصه‌ی دوبله و بازیگری - که مدتی به‌خاطر کسالت و بیماری در حال استراحت بود، در مراسم تشییع پیکر افضلی حضور داشت.

 

به گزارش ایسنا، مراسم ختم علی‌اصغر افضلی 14 شهریورماه از ساعت 16 تا 17:30 در مسجد الرضا (ع) واقع در خیابان سهروردی شمالی برگزار می‌شود.

 

 

 

 

 

 

انتهای پیام

 

خبرهای مرتبط
نوشته شده در تاريخ دو شنبه 11 شهريور 1392برچسب:نمایشگاه دستبافته های ترنج واقع در موزه فرش , توسط نیما ذاکری سعید |

با سلام. بدینوسیله شرکت دستبافه های ترنج یزد تولید کننده ترمه و پارچه های نفیس دست باف از شما دعوت بعمل می آورد تا در نمایشگاه فرش و دستبافه های سنتی واقع در خیابان فاطمی محوطه موزه فرش (ضلع جنوبی منتهی به پارک لاله)دیدن فرمائید. زمان نمایشگاه: 8 الی 15 ساعت بازدید: 16 الی 22 با تشکر وحید ابوالحسنیان

کد خبر: 92061106527 دوشنبه ۱۱ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۲

جمعی از هنرمندان صنایع دستی خطاب به نجفی: هتل پنج ستاره و بریز و بپاش نمی‌خواهیم سرویس : فرهنگي و هنري - ميراث و صنايع دستي جمعی از هنرمندان صنایع دستی از 11 استان کشور با هدف جلوگیری از روند خصوصی‌سازی صنایع دستی به رییس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نامه نوشتند. به گزارش خبرنگار سرویس صنایع دستی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حدود 800 نفر از هنرمندان صنایع دستی در نامه‌ای، ضمن اعلام مخالفت خود با روند خصوصی‌سازی صنایع دستی، مطالبات‌شان از رییس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مطرح کردند. در نامه‌ی این هنرمندان خطاب به محمدعلی نجفی آمده است: ما هنرمندان تولیدکننده‌ی صنایع دستی در کشور خواهان حمایت صحیح دولت یازدهم از قشر ضعیف و زحمت‌کش صنایع دستی هستیم. می‌دانیم که اجرایی شدن اصل 44 در کشور ضروری است و شرایط اقتصادی کشور نیاز به همکاری همگانی دارد، ولی خصوصی‌سازی صنایع دستی آسیب‌های زیادی را برای ما به همراه خواهد داشت، چراکه صنایع دستی مثل گردشگری، هتل‌داری و ... سودآور نیست و نظارت سازمان بر بخش خصوصی مشکلات تخصصی خود را دارد. این یک واقعیت است که اگر برای تولیدکنندگان صنایع دستی صرفه‌ی اقتصادی نداشته باشد، کارگاه‌ها بسته خواهد شد. پولی‌ شدن نمایشگاه‌های صنایع دستی که از طرف سازمان برگزار می‌شود یا گرفتن مالیات از تولیدکنندگان یا تغییر شرایط بیمه‌شدگان موجب می‌شود که تولید صنایع دستی برای تولیدکنندگان مقرون‌به‌صرفه نباشد. ما بیان شیوای سخنوری نداریم، ولی از صدق دل می‌گوییم، کمک و حمایت برای صنایع دستی از طرف دولت، تصدی‌گری نیست، بلکه کمک به چرخه‌ی تولید است و کشور به تولید نیاز دارد که اگر درست هدایت شود، می‌تواند جایگزین بخشی از صادرات نفت باشد. خصوصی‌سازی در صنایع دستی ایجاد فرصت‌های شغلی مناسب برای دلالان و حسن و‌ حسین‌هاست نه تولیدکنندگان! و باعث واردات و ترویج محصولات درجه‌ی سه و چهار چینی به بازار صنایع دستی ایران و منسوخ شدن رشته‌های صنایع دستی که شاید قدمت بیش از چهارهزار سال دارند، خواهد شد. صنایع دستی ایران از نظر تنوع و کیفیت، کاربردی بودن و صادرات، در دنیا بهترین است. ما بیش از 350 رشته‌ی فعال صنایع دستی داریم، ولی 10 رشته‌ی سودآور داریم که می‌تواند در بخش خصوصی‌ زنده بماند و بقیه‌ی رشته‌ها نیاز به حمایت دارند. حتی اتحادیه‌ها هم نتوانستند رضایت تولیدکنندگان را جلب کنند. البته خانواده‌ی صنایع دستی، انسان‌هایی قانع و منطقی هستند و با اندک حمایت صحیح هم می‌توانند در تولید کوشا باشند. ما جشن‌های آن‌چنانی، اقامت در هتل‌های پنج ستاره، بریز و بپاش‌های پی‌درپی را که قبلا شاهد بودیم، نمی‌خواهیم. مطالبات ما این موارد هستند: مکانی مناسب برای فروش محصولات و تبلیغات و فرهنگ‌سازی درست برای صنایع دستی و فضای مناسبی برای تولید و عرضه، ساخت شهرک‌های بزرگ صنایع دستی با همکاری و مشارکت تولیدکنندگان در مراکز استان‌ها، بخصوص در تهران مانند مسکن مهر، به‌کارگیری کارشناسان متخصص و دلسوز برای بسته‌های حمایتی با هدف اولویت‌بندی رشته‌ها براساس بازدهی آن‌ها، تغییر نکردن شرایط بیمه‌شدگان و به‌کارگیری سیاستی که باعث ایجاد شغل و درآمدزایی برای همه‌ی تولیدکنندگان صنایع دستی کشور شود. ما افتخار می‌کنیم که شما حامی میراث فرهنگی بزرگ ایران هستید و می‌دانیم با توجه به کلان‌نگری‌ای که شما در اقتصاد دارید، می‌توانید مشکلات جامعه‌ی صنایع دستی را برطرف کنید. در این‌باره، شاهرخ پوری - هنرمند صنایع دستی که در رشته‌ی نمدمالی موفق به دریافت «مهر اصالت یونسکو» شده‌ و جزو امضاکنندگان این نامه است - درباره‌ی این نامه به خبرنگار ایسنا توضیح داد که این نامه پیش از برگزاری مراسم معارفه‌ی محمدعلی نجفی به سازمان فرستاده شده، ولی تا کنون پاسخی گرفته نشده است. او با بیان این‌که پیش از این، از طریق نمایندگان مجلس اعتراض خود را نسبت به خصوصی‌سازی صنایع دستی اعلام کرده‌ایم، افزود: چندبار از نماینده‌های مجلس وقت ملاقات گرفته‌ایم، ولی تا کنون موفق به تشریح مشکلات‌مان برای آن‌ها نشده‌ایم.

انتهای پیام © Copyright 1998-2013 Iranian Students' News Agency - ISNA Powered by ITOrbit Co.


نوشته شده در تاريخ دو شنبه 11 شهريور 1392برچسب:آغاز جشنواره صنایع دستی روستایی و عشایری, توسط نیما ذاکری سعید |
 
آغاز جشنواره صنایع دستی روستایی و عشایری
جشنواره صنایع دستی روستایی و عشایری ایران ، فرش ، تابلو فرش و بافته های سنتی ایران از روز گذشته در محوطه موزه فرش ایران آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، جعفر یعقوبی مدیر برگزاری جشنواره گفت: این جشنواره با همکاری سازمان میراث فرهنگی - صنایع دستی و گردشگری و مرکز ملی فرش ایران و موزه فرش ایران برگزار می شود.

وی گفت: در این جشنواره بافندگان - تولید کنندگان و فعالان این صنعت (فرش و دستبافته های ایرانی) مجموعه آثار خود را از شهرها و استانهای مختلف ایران جهت نمایش و ارائه به بازدیدکنندگان عرضه می کنند.

یعقوبی افزود: شرکت کنندگان در این جشنواره از شهرهای مختلف از جمله تهران - تبریز - اصفهان - شیراز - چهار محال و بختیاری - نائین  و سایر شهرها مشارکت نموده اند.

وی گفت: این جشنواره از 9 تا 15 شهریور همه روزه از ساعت 16 لغایت 22 برای بازدید عموم بصورت رایگان دایر است.

کد خبر: 2126671
تاریخ مخابره : ۱۳۹۲/۶/۱۰ - ۲۱:۰۳
چاپ خبر
 

امانت داری و اخلاق مداری
استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع " خبرگزاري مهر " مجاز می باشد
یادداشت اجتماعی/
ادامه یا قطع واگذاری‌ها؛ بزرگترین علامت سوال پیش روی نجفی
 
خبرگزاری تسنیم:اوایل تیرماه امسال بود که ملک‌زاده، رئیس وقت سازمان میراث فرهنگی دست به اقدامی عجیب و ناگهانی با لعاب زیبای واگذاری تصدی‌گری‌ها به بخش خصوصی‌زد که بسیاری از کارشناسان با آن مخالفت کردند و حال، تصمیم‌ به اجرا یا قطع آن پیش روی نجفی است.

براساس سیاست‌های کلی بند (ج) اصل (۴۴) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران که در تاریخ ۱۰ تیرماه ۱۳۸۵ از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده است دولت باید به توسعه بخش‌های غیردولتی از طریق واگذاری فعالیت‌ها و بنگاه‌های دولتی اهتمام بورزد و حتی‌الامکان وظایف مربوط به تصدی‌گری خود را به بخش خصوصی واگذار کند.

اواخر دولت دهم یعنی حدود دو ماه پیش موجی در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری وارد شد که تلاطم آن هنوز ادامه دارد، آن موج، خصوصی‌سازی نام داشت و قرار بود وظایف تصدی‌گری سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری به بخش خصوصی‌ واگذار شود. این موضوع از طریق دفاتر خدمات گردشگری و برخی از فعالان صنایع دستی و حتی تعدادی از نماندگان مجلس مورد اعتراض و انتقاد قرار گرفت که البته نقطه مشترک اعتراض همه آنها، عجولانه‌بودن این تصمیم بود.

این واگذاری‌ها که طی سه برنامه مختلف ریاست این سازمان با فعالان صنایع دستی، گردشگری و سرمایه‌گذاری طی حدود ۱۰ روز انجام شد با مخالفت‌هایی هم همراه بود و این مخالفت‌ها تقریباً هر روز در آن‌ روزها از طریق رسانه‌ها و از قول کارشناسان اعلام می‌شد اما محمدشریف ملک‌زاده در اقدامی عجیب، به جای پاسخگویی به این اعتراضات و نگرانی‌ها، اعلام کرد هر چه رسانه‌ها در این باب بنویسند، کار خود را می‌کند و حتی ابراز کرد که مخالفان این خصوصی‌سازی اگر در بدنه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری هستند باید از سازمان بیرون بروند.

شاید این برخورد یکی از همان اثرات سیاسی‌شدن این سازمان بود اما بالاخره وی به برخی سوالات پاسخ داد؛ یا بهتر است بگوییم کلیاتی از این طرح بزرگ را اعلام کرد و به طور ضمنی در برابر برخی نگرانی‌های کارشناسان نکاتی را مطرح کرد. به عنوان نمونه در حوزه صنایع دستی، یکی از نگرانی‌های کارشناسان این حوزه، شخصی‌سازی به جای خصوصی‌سازی بود که در این رابطه ملک‌زاده اعلام کرد نمی‌خواهد وظایف تصدی‌گری این سازمان را به حسن و حسین واگذار کند بلکه می‌خواهد به حسن‌ها و حسین‌ها واگذار کند که البته در این میان ابهامات بسیاری وجود داشت.

یکی دیگر از دغدغه‌های کارشناسان و فعالان صنایع دستی این بود که با انجام خصوصی‌سازی، موضوع حمایت دولتی که یکی از جدی‌ترین نیازهای فعالان این حوزه است از بین برود که البته اولین بازخورد این سیاست و تایید این دغدغه را در پولی‌شدن نمایشگاه صنایع دستی مشهد دیدیم که در آن بسیاری از فعالان صنایع دستی در روستاهای کوچک و شهرستان‌ها نتوانستند به علت فروش غرفه‌های آن به مبلغ ۳۰۰ هزار تومان شرکت کنند که این مایه تأسف است.

موضوعاتی چون بیمه، حضور در نمایشگاه‌های خارجی، جایگاه هنرمندان، کارکرد اتحادیه‌ها، وضعیت گردش مالی هنرمندان، حق رای این هنرمندان برای اتحادیه‌ها، ورود بیشتر کالاهای چینی و صندوق حمایت از هنرمندان صنایع دستی از دیگر نگرانی‌های فعالان و کارشناسان صنایع دستی پس از انجام خصوصی‌سازی بود.

یکی دیگر از مواردی که در این بین اهمیت دارد این است که ملک‌زاده اعلام کرده بود که «ما به تبلیغات سیاسی برخی رسانه‌ها هیچ توجهی نمی‌کنیم و کار خودمان را که کارشناسانه بوده و بررسی شده است پیش می‌بریم»، حال سوال اینجاست که اگر این واگذاری‌ها کارشناسی شده است چرا آئین‌نامه اجرایی این قانون را اعلام نمی‌کنند که هم نگرانی‌ها از بین برود و هم کارشناسان بدانند که سطح خصوصی‌سازی در صنایع دستی فقط در حد ارائه کارت شناسایی است یا موارد دیگر را هم در بر می‌گیرد.

در حوزه گردشگری هم این نگرانی‌ها از سوی کارشناسان گردشگری و فعالان دفاتر خدمات گردشگری مطرح شد، یکی از این موارد، اعتراض به عجولانه‌ بودن این طرح است در حالی که روسای سازمان میراث فرهنگی هشت سال فرصت داشتند تا برخی از امور گردشگری را به بخش خصوصی واگذار کنند.

از دیگر نگرانی‌ها در این حوزه که البته با نگرانی‌ها در حوزه صنایع دستی هم مشابه است این است که در برخی از استان‌ها اتحادیه‌ها هنوز تشکیل نشده‌اند که سوال اینجاست این خصوصی‌سازی با وضع موجود به چه گروهی و از چه طریقی واگذار می‌شود؟

مواردی همچون مجوز ایجاد، اصلاح، تکمیل، درجه‌بندی و نرخ گذاری تأسیسات گردشگری و نظارت بر آنها، مجوز تأسیس و نظارت بر فعالیت دفاتر خدمات مسافرتی، سیاحتی و جهانگردی نیز از دیگر موارد این موضوع است که در این بین، محمد حسن کرمانی رئیس، انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی در نامه‌ای به رئیس مجلس شورای اسلامی، واگذاری امور به بخش خصوصی را غیرقانونی خواند و اعلام کرد که عاقبت اینگونه واگذاری با تبلیغ و فشار نتیجه‌ای جز بی‌آبرویی برای بخش خصوصی و ابزاری برای بدخواهان برای تبلیغ بی‌کفایتی بخش خصوصی، در بر نخواهد داشت.

حال، یکی از بزرگترین علامت‌ سوال‌های پیش روی محمدعلی نجفی، رئیس جدید سازمان میراث فرهنگی تعیین تکلیف این خصوصی‌سازی است که امیدواریم هر چه سریع‌تر نتیجه آن مشخص شود.

یادداشت از مسعود ملکی

انتهای پیام/

اولین نمایشگاه میناکاری هنرمندان استان مرکزی در اراک گشایش یافت

اولین نمایشگاه مینا کاری هنرمندان میناکار استان مرکزی در محل موزه صنایع دستی (منزل حسن‌پوراراک) واقع در بازار سرپوشیده اراک گشایش یافت.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی، این نمایشگاه با حضور مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و جمعی از هنرمندان بخش صنایع دستی استان مرکزی گشایش یافت.

در این نمایشگاه بیش از یکصد آثر فاخر از مینا کاران استان مرکزی شامل بشقاب، گلدان، کاسه قدح، کوزه، شمعدان و تابلوهای مینا که با هنرهای کاری، خاتم کاری، مینیاتور و جواهرسازی ترکیب شده در معرض دید عموم قرار گرفته شده است.

همچنین در حاشیه این نمایشگاه استاد کاران میناکار استان مرکزی بصورت کارگاهی این هنر را به علاقه مندان عرضه می کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی در آیین افتتاح این نمایشگاه  گفت: هنرمندان صنایع دستی، درس زیبایی شناسی را به همه می آموزند و ارائه آثار آن ها در نمایشگا ه ها، علاوه بر نشان دادن توانمندی های آنها ،فرهنگ اقوام و حتی کشور را به ساده ترین و موثرترین شکل ممکن منتقل می کند.

«مجتبی رضوانی» ادامه داد: تولید صنایع دستی با ابزار بومی و در موقعیت محلی وقتی با سرپنجه های هنرمندانه آمیخته می شود، آثاری می آفریند که می تواند در انتقال فرهنگ بومی بسیار موثر باشد و هنر ایرانیان را به جهانیان عرضه کند.

وی بیان کرد: توجه به صنایع دستی و بومی لازمه رشد و ترقی فرهنگ و آداب و رسوم است چرا که صنایع دستی می تواند مهم ترین و بهترین جاذبه گردشگری ایران باشد و اگر به احیای صنایع دستی کمک کنیم بهترین قدم را در این راستا برداشته ایم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی اظهار کرد: نگرش علمی و تخصصی به صنایع دستی و ساخته های بومی یک کشور ضمانت ماندگاری آن است و نباید در این زمینه سهل انگاری شود.

وی عنوان کرد: سرمایه گذاری در عرصه صنایع دستی و توسعه بخشیدن به آن، در واقع سرمایه گذاری در توسعه فرهنگی جامعه است. هر چند اشتغال زایی و درآمدزایی با توسعه صادرات صنایع دستی محقق می شود ولی در کنار آن صادرات فرهنگی کشور ایران بیشتر با توسعه صادرات صنایع دستی است که محقق خواهد شد.

رضا چاوشی استاد میناکارمیراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی نیز گفت: استان مرکزی بعد از استان اصفهان طلایه دار این هنرفاخر و سنتی است.

وی ادامه داد: این هنر در سال 1385 از استان اصفهان به استان مرکزی منتقل شده است که مردم این استان بخصوص شهرستان های اراک و تفرش از این هنر بسیار استقبال کردند.

* هنر مینا کاری هم مانند تمام آثار صنایع دستی حاصل ذوق و هنر ایرانی است و بازتاب دهنده بخشی از تفکرات، اندیشه، اعتقادات و بسیاری دیگر از خصوصیات ملی و مذهبی مردمی است که برای ابداع این هنرها و سپس جلوه گری آنها تلاش زیادی به خرج داده اند.

از ابتدای ورود این هنر به استان مرکزی 400 هنرجو این هنر را فرا گرفته اند که هم اکنون شرایط کاردائم برای 50 هنرجو در گارگاه مینا کاری موزه مرحوم حسن پور مهیا است.

میناکاری هنری آزمایشگاهی و ماده آن از ترکیب اکسیدهای فلزات، انواع پودر رنگها و نمک بدست می آید و همچنین شفافیت خود را از اکسید قلع بدست می آورد که ترکیبات آن از زمان های اولیه تاکنون ثابت مانده است.

قدیمی ترین نمونه های مینا کاری نشان می دهد که این هنر برای اولین بار در ایران شکل گرفته و بعد از آن به سایر نقاط دنیا راه یافته است.

زمان شکل گیری این هنر را به پنج هزار سال قبل می دانند اما نقطه اوج آن در زمان صفویه به خصوص عصر شاه عباس کبیر بوده است، در دوران معاصر این هنر به دست فراموشی سپرده شد اما از سال 1310 توسط استادی اصفهانی به نام ˈشکرالله صنیع زاده احیا شده است.

این نمایشگاه به مدت یک هفته صبح و عصر برپا می باشد.

نوشته شده در تاريخ شنبه 9 شهريور 1392برچسب:نمایشگاه تخصصی بانوان , توسط نیما ذاکری سعید |
دوستانی که علاقمند به شرکت در نمایشگاه در پارک بهشت مادران هستند توجه کنند :
اجاره غرفه برای هر متر مربع 100هزار تومان میباشد ولی عزیزانی که از سمت اینجانب معرفی شوند 15درصد تخفیف دریافت خواهند کرد برای هر متر مربع دوستانی که علاقمند به شرکت در این نمایشگاه هستند :
اسم و شماره تماس خود را برای من با پیام بفرستند تا اسامیشون رو بدم برای تخفیف
تاریخ شروع نمایشگاه 16 شهریور شنبه هفته آینده میباشد .
فقط تا دوشنبه وقت دارید واسه اسم دادن

http://www.iranbanu.ir/

 

نوشته شده در تاريخ شنبه 9 شهريور 1392برچسب:موزه بزرگان دین برچیده می شود, توسط نیما ذاکری سعید |
 
موزه بزرگان دین برچیده می شود
موزه بزرگان دین که مدیران قبلی سازمان میراث فرهنگی اصرار بر راه اندازی آن داشتند، چندی پیش افتتاح شد اما اکنون مجسمه های این موزه درحال برداشته شدن است تا به موزه انقلاب در جوار مرقدم امام خمینی(ره) منتقل شود.

به گزارش خبرنگار مهر، سردیس‌هایی از شخصیت‌هایی مانند آخوند فشارکی، حضرت امام خمینی (ره)،‌ مقام معظم رهبری،‌ آیت‌الله بهجت، مرعشی نجفی، کلینی، صدر، مصطفی خمینی،‌ تهرانی،‌ عاملی و تندیس‌هایی از شیخ‌بهایی و ملاصدرا که توسط شش هنرمند مجسمه‌ساز در انجمن مجسمه سازان کشور به مدت سه‌ماه ساخته شده بود، در سالن ورودی موزه‌ هنرهای سنتی، به‌نمایش گذاشته شده‌ بودند.

همچنین دوم مرداد ماه بعد از اینکه چهار بار افتتاح آن به تعویق افتاد، این موزه طی مراسمی با حضور جمعی از شخصیت‌های دینی از جمله حجت‌الاسلام والمسلمین ادیب یزدی افتتاح رسمی شد.

پس از آن سردیس های قهوه ای رنگ شخصیت های مذهبی در سالنی تاریک قرار گرفت که رفت و آمد کارکنان سازمان میراث فرهنگی را مشکل کرده بود.

به همین دلیل، رئیس جدید سازمان میراث فرهنگی دستور انتقال این موزه را به مکانی دیگر و در خور شان این موزه داده است. چرا که این موزه به دلیل قرار داشتن در ساختمان ارگ آزادی امکان بازدید عموم نداشت بنابراین از روز شنبه (نهم شهریور ماه ) تمامی مجسمه ها درحال برچیده شدن است تا به موزه انقلاب در جوار مرقد مطهر امام خمینی(ره) منتقل شود.

بیرانوند، مدیرکل امور موزه های کشور در گفتگو با خبرنگار مهر این خبر را نیز تایید کرد اما نگفت علت جابه جایی چه بوده است.

کد خبر: 2126589
تاریخ مخابره : ۱۳۹۲/۶/۹ - ۱۵:۵۹
چاپ خبر
 

امانت داری و اخلاق مداری
استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع " خبرگزاري مهر " مجاز می باشد
نوشته شده در تاريخ شنبه 9 شهريور 1392برچسب:خصوصی سازی در صنایع دستی موفق نمی شود, توسط نیما ذاکری سعید |
 
خصوصی سازی در صنایع دستی موفق نمی شود
رئیس انجمن صنفی رفوگران فرش تهران گفت: بخش خصوص فعال در صنایع دستی شبه دولتی است بنابراین واگذاری امور به بخش خصوصی را موفق نمی دانم.

حسن مزینانی به خبرنگار مهر گفت: صنایع دستی متاسفانه در سال های اخیر لطمه های بسیار خورده است به عنوان مثال در نحوه برگزاری نمایشگاههای صنایع دستی مشکلات بسیاری وجود دارد چراکه این نمایشگاهها کارشناسی شده نیستند مانند نمایشگاه صنایع دستی امسال که به دلیل عدم اطلاع رسانی گسترده با استقبال مواجه نشد.

وی گفت: متاسفانه در سالهای اخیر کارهای قابل توجهی در بخش دولتی برای ارتقای صنایع دستی انجام نگرفته است بنابراین حتی بخش خصوصی فعال در این زمینه را نیز موفق نمی دانم چرا که اکنون بخش خصوصی موجود شبه دولتی است و به معنای واقعی به صورت خصوصی فعالیت نمی کند. بیشترین خدمات مشاوران و آحاد مردم در بخش خصوصی فعال شبه دولتی عمل می کنند.

رئیس انجمن صنفی رفوگران فرش تهران گفت: اتحادیه های سراسری صنایع دستی هم بخش خصوصی به معنای واقعی نیستند چرا که آنها باید در تصمیم گیری های خود حداقل از نظرات هنرمندان، تولید کنندگان و صادرکنندگان صنایع دستی نظرخواهی کنند اما این اتفاق به مراتب کمتر رخ می دهد.

وی درباره واگذاری امور صنایع دستی به بخش خصوصی هم گفت: در این زمینه تاکنون هیچ نوع شفاف سازی انجام نشده است و هنرمندان دقیقا نمی دانند که این واگذاری تا چه میزان است.

مزینانی با بیان اینکه خصوصی سازی صنایع دستی ممکن است باعث سودجویی برخی افراد شود، تصریح کرد: اکنون در برخی از اتحادیه های صنایع دستی مشاهده می کنیم اموری که باید به هنرمندان صنایع دستی تعلق داشته باشد به نزدیکان مدیران اتحادیه ها واگذار شده است و این به معنای خصوصی سازی نیست. همچنین برخی ممکن است از این راه حق هنرمندان را ادا نکنند و از اعتباراتی که دریافت کرده اند برای منافع خود بهره ببرند.

کد خبر: 2125825
تاریخ مخابره : ۱۳۹۲/۶/۹ - ۱۴:۲۹
چاپ خبر
 

امانت داری و اخلاق مداری
استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع " خبرگزاري مهر " مجاز می باشد

موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک همزمان با آغاز دهه کرامت برگزار می‌کند

کارگاه یک‌روزه آموزش رنگ‌آمیزی سنتی کاغذ با بهره‌گیری از رنگ‌های گیاهی

کارگاه یک روزه آموزش رنگ‌آمیزی سنتی کاغذ با بهره‌گیری از رنگ‌های گیاهی با تدریس «شهریار پیروزرام» در موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک برگزار می‌شود.

 

خبرگزاری میراث فرهنگی- گروه میراث فرهنگی- این کارگاه یک‌روزه در راستای گسترش فعالیت‌های آموزشی در حوزه هنرهای سنتی ایرانی- اسلامی در روز یک‌شنبه 17 شهریور 1392 خورشیدی از ساعت 13 تا 16، میزبان هنرجویان و دوستداران فرهنگ و هنر خواهد بود.
 
«شهریار پیروزرام» ابری‌سازی و پژوهشگر هنرهای سنتی در کارگاه یک روزه آموزش رنگ‌آمیزی سنتی کاغذ با بهره‌گیری از رنگ‌های گیاهی، «کلیات رنگ‌آمیزی سنتی و موارد استفاده»، «انواع رنگ‌های گیاهی سنتی مورد استفاده»، «شیوه و چگونگی آماده‌سازی و تهیه رنگ‌های گیاهی»، «روش اجرای رنگ‌آمیزی سنتی کاغذ با بهره‌گیری از چند نمونه رنگ گیاهی» و ساخت دو نمونه رنگ گیاهی (پوست پیاز و پوست بادمجان) را به شیوه‌های نظری و عملی آموزش خواهد داد.
 
دوستداران و علاقه‌مندان به هنر رنگ‌آمیزی سنتی کاغذ، برای ثبت نام و آگاهی از چگونگی شرکت در این کارگاه یک‌روزه آموزشی می‌توانند با شماره‌های تلفن 66751291 و 09391302660 (روابط عمومی موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک) تماس بگیرند
 
میزگرد بررسی مشکلات و راهکار حل مشکلات صنایع دستی در خبرگزاری تسنیم برگزار شد
 
خبرگزاری تسنیم: میزگرد بررسی مشکلات، چالش‌ها و راهکارهای برطرف کردن معضلات حوزه صنایع دستی کشور در خبرگزاری تسنیم برگزار شد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، میزگرد بررسی‌ مشکلات، چالش‌ها و تهدیدات صنایع دستی و راهکارهای برطرف کردن معضلات صنایع دستی با حضور کارشناسان، در خبرگزاری تسنیم برگزار شد.

در این میزگرد، دکتر کردستانی استاد دانشگاه و سرپرست اسبق معاونت صنایع دستی، شهرام امیری استاد دانشگاه و همچنین شاهرخ پوری، کارشناس و فعال حوزه صنایع دستی کشور حضور داشتند و نظارت خود را در خصوص مشکلات و راه‌های حل مشکلات حوزه صنایع دستی مطرح کردند.

مشروح این میزگرد در روزهای آینده منتشر می‌شود.

انتهای پیام/

 

صفحه قبل 1 ... 6 7 8 9 10 ... 42 صفحه بعد

.: Weblog Themes By LoxBlog :.

تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به صاحب آن مي باشد.