برای دیدن نمایشگاه همه روزه به غیر از روزهای تعطیل از ساعت 9 صبح الی 19 برای عموم آزاد است بهمراه قبول سفارشات - آدرس - میدان شمشیری - خیابان قزوین - کوچه محمد زاده - پلاک 9 - خانه صنایع دستی - شماره تماس : 55707394 -021
برای سفارش با این شماره تماس حاصل فرمائید 55707394-021
در پیادهرو که قدم میزنی چهرههای غمگین، افسرده و عصبانی تکرار میشوند. کمتر کسی میگذرد که به رویت لبخند بزند. از هر که سوال کنی، در توجیه اندوهش چندین و چند دلیل میآورد. تفاوت ندارد از کدام قشر و گروه باشند؛ به هر حال یا شاد نیستند یا شادیهایشان کوتاه و زودگذر است. در طول سالها، درگیری اقشار مختلف مردم و بهویژه جوانان با این امر، منجر به آسیبهای اجتماعی مهلکی همچون اعتیاد و خودکشی شده و جامعه را به سمت خشونت پیش برده است.
همواره کارشناسان بر نقش شادی در سلامت روان جامعه تأکید کردهاند؛ در حالی که اجتماع امروز ما چنان از شادمانی فاصله گرفته، که این حلقه مفقوده در خاطرات مردم بیشتر یافت میشود تا حقیقت زندگی آنها. یک جامعهشناس دلیل نبود شادی در ایران را مربوط به فرهنگ میداند؛ فرهنگی که منحصر به دیروز و امروز نیست و سالهاست از نسلی به نسل دیگر انتقال مییابد. امانالله قرایی بر این باور است که مصائب تاریخی ایرانیان، از لشگرکشی و تجاوزات گرفته تا حمله و غارت، همگی سبب شدهاند تا مردم این سرزمین رفته رفته روحیه شاد خود را از دست داده و در لاک غصه فرو روند.
چند ماه پیش دانشمندان اعلام کردند ژن شادی را کشف کرده اند. آنها البته همان وقت گفتند ژن MAOA که میزان مواد شیمیایی احساس خوب را در مغز تحت تأثیر قرار میدهد، فقط در زنان اثربخش است.این یافتهها بسیاری از طرفداران این نظر که میشود شادی را با استفاده از امکانات پزشکی و دارویی افزایش داد مأیوس کرد. از طرف دیگر، به صورت تلویحی این واقعیت تأیید شد که شادی بیش از آنکه بیولوژیکی باشد به موقعیت روانی و اجتماعی افراد بستگی دارد.
بار دیگر جویندگان شادی به سراغ تحلیلها و پژوهشهایی رفتند که نشان میداد مردمِ چه جاهایی شاد هستند و مردمِ چه جاهایی از امتیاز شادی که گفته میشود سلامت بدن و موفقیت بیشتر شغلی را تضمین میکند، برخوردار نیستند. در تحقیقاتی که برای سنجش شادی جوامع انجام میشود، دو دسته دلیل اصلی برای شاد بودن یا شاد نبودن یک جامعه عنوان شده است. برخی تحلیلها حاکی از این است که میزان شاد بودن یک جامعه بستگی به توسعه انسانی آن و بالا بودن امید به زندگی و وضعیت با ثبات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی دارد. بر اساس تحلیلهایی دیگر، شادی یک مسئله فرهنگی- تاریخی است و آنچه در دههها و سدههای متوالی بر یک ملت گذشته است، باعث میشود آن ملت شاد یا ناشاد باشد. بر اساس هر دو تحلیل البته ایران در ردههای پایین شاد بودن قرار دارد.
سال گذشته یکی از رسانههای انگلستان یک نظرخواهی را مطرح کرد که نتایج آن نشان میداد 81 درصد از مردم انگلیس به جای افزایش ثروت، از دولت توقع دارند زندگی شادتری برایشان فراهم کند. به دنبال این اتفاق دانشگاه لیسستر پروژهای با هدف رتبهبندی کشورها از نظر شادی مردمشان تعریف کرد.
در این ردهبندی دانمارک به عنوان شادترین كشور دنیا انتخاب شده و دلیل آن چنین ذکر شده است: ثبات سیاسی، عدم وجود خط فقر در جامعه، عدم وجود بیکاری، فرهنگ کاری راحت و بیتنش، خانوادههای محکم و آمار طلاق بسیار پایین، سرویسهای دولتی خدمات اجتماعی، بیمه همگانی، مدارس و دانشگاههای رایگان با کیفیت آموزشی مناسب، هویت اجتماعی مشخص برای جوانان، طبیعت بکر و معماری شهری زیبا، آلودگی محیط زیست ناچیز، میزان جرم و جنایت ناچیز، امکانات شهرنشینی با کیفیت بسیار بالا، امکان ورزشهای نزدیک به طبیعت مانند کوهنوردی، اسکی و سوارکاری برای همه. دانمارک پنج میلیون و 500 هزار نفر جمعیت دارد و شانس زندگی در آن بیش از 87 سال است. سوئیس، اتریش و ایسلند به ترتیب با امید به زندگی 85، 79 و 80 سال در ردههای بعدی قرار دارند. در ردهبندی دانشگاه لیسستر ایران از بین 220 کشور، در جایگاه 202 قرار گرفته است.
این در حالی است که موسسه گالوپ که به دلیل آمارهای مختلف و نظرسنجیهایش شهرت دارد و هر ساله فهرستی از ملتهای شاد دنیا ارایه میکند، در نظر سنجی جدید خود نتایج متفاوتی گرفته است. معیارهای این موسسه متفاوت با معیارهای علمی است. نظرسنجی تازه گالوپ که نتایجش اواخر آذر امسال منتشر شد، نشان میدهد هفت کشور از 10 کشور با شادترین مردم، در آمریکای لاتین قرار دارند. بیشتر این هفت کشور، کشورهایی هستند که از حیث شاخصهای متداول مناسب بودن زندگی در آنها، وضعیت خوبی ندارند برای مثال، یکی از این کشورها یعنی گواتمالا از دههها جنگ داخلی و بعد از آن از نرخ بالای جنایات سازمان یافته رنج برده و یکی از بالاترین آمار قتل در جهان را دارد. گواتمالا از نظر شاخص توسعه انسانی سازمان ملل که ترکیبی از سه شاخص امید به زندگی، آموزش و درآمد سرانه است وضعیتی شبیه به عراق دارد اما، از نظر شاد بودن مردم در رده هفتم نظرسنجی گالوپ قرار دارد.
غمگینترین و ناراحتترین مردم دنیا در سنگاپور زندگی میکنند؛ یکی از مرفهترین و منظمترین کشورهای دنیا که از توسعهیافتهترین کشورهای دنیا نیز هست. بعضی از دیگر کشورهای ثروتمند نیز در انتهای جدول شادمانی قرار گرفتهاند. آلمان و فرانسه با کشور آفریقایی سومالی در رتبه چهل و هفتم شریک هستند. این مساله در تناقض با مفهوم جدیدی به اسم "اقتصاد شادمانی" است که بر اساس آن، تلاش میشود عملکرد دولتها با افزودن شاخص میزان درک مردم از رضایت از زندگی خود به شاخصهای متداولتری چون امید به زندگی، درآمد سرانه و میزان تحصیلات بهبود یابد. در بین کشورهای با کمترین میزان شادمانی و نگاه مثبت، قرار داشتن نام چند کشور مانند عراق، یمن، افغانستان و هائیتی جای تعجب ندارد اما، غمگین بودن مردم گرجستان، لیتوانی و ارمنستان کمتر طبیعی است. ارمنستان از انتهای جدول در رده دوم قرار دارد. آگارون آدیبکیان یک جامعهشناس اهل ایروان پایتخت ارمنستان میگوید: ارمنیها غمگین بودن را دوست دارند؛ تلخیهای فراوانی در تاریخ ارمنیها وجود دارد.
ارمنیها کمتر لبخند میزنند و مشکلاتشان را با دیگران در میان نمیگذارند و از موفق بودن خجالت میکشند. این درحالی است که بعضی از اهالی آمریکای لاتین میگویند این نظرسنجی به یک مساله مهم در زندگی مردم آن مناطق اشاره دارد: مردم آمریکای لاتین عادت دارند علیرغم زندگی روزمره خود که ممکن است به نحو خردکنندهای سخت باشد، بر چیزهای مثبتی مثل دوستان، خانواده و مذهب تمرکز کنند. در نظرسنجی امسال موسسه گالوپ مانند نظرسنجی سال گذشته اش ایران مورد بررسی قرار نگرفته است اما، سه سال پیش ایران در بین 155 کشور، رتبه 81 را به دست آورد که نشان میدهد ایرانیها مردمان شادی نیستند. به هر حال به نظر میرسد تحلیلهای راهگشای اجتماعی در این زمینه زمانی قابل طرح و پیگیری است که بر نقش عوامل اجتماعی، اقتصادی و سیاسی در کنار عوامل فرهنگی و تاریخی در شاد بودن یا شاد نبودن یک جامعه توجه کنیم. وقتی عنوان میشود بیکاری، عدم امنیت شغلی، تورم، خشونت و پرخاشگری، طلاق، اعتیاد، اختلالات روانی و ... در ایران رشد نگران کننده ای دارد خود به خود به ریشههای شاد نبودن ایرانیان پی میبریم.
این در حالی است که اکثر افراد نه دل و دماغ تفریح را دارند و نه امکاناتی برای پرداختن به آن وجود دارد. نتایج یک تحقیق تطبیقی نشان میدهد میزان تنبلی ایرانیان از متوسط جهانی بیشتر است و تنها کشورهای عربی و آفریقایی هستند که بیش از ایرانیان دچار تنبلی هستند. آماری دراین رابطه وجود دارد که نشان میدهد دختران 14 ساله ما طراوت و شادابی شان مساوی زنهای 40 ساله فرانسوی است. وضعیت نگران کننده ای که توصیف شد لزوم اجرای طرحهایی بلند مدت برای کنترل و کاهش عواملی که شادی و تفریح مردم را به مخاطره میاندازد اثبات میکند.
آنچه به ذهن اکثر افراد میرسد این است که باید وقت و امکان بیشتری برای تفریح کردن به وجود بیاید اما، باید توجه داشت که تأمین امنیت شهروندان از هر نظر باعث میشود امکان تفریح و به تبع آن شادی به وجود بیاید. امنیت اقتصادی، امنیت اجتماعی، امنیت شغلی، امنیت روانی و ... همه میتوانند زمینههای شادی شهروندان را فراهم کنند.
وقوع زمین لرزه ای به قدرت 5.1 ریشتری در حوالی شهر تسوج، این شهر و مرکز استان را لرزاند.
دبیر شورای هماهنگی ستاد بحران شهرستان شبستر در گفتگو با مهر گفت: این زمین لرزه دقایقی پیش در حوالی شهر تسوج از توابع شهرستان شبستر استان آذربایجان شرقی به وقوع پیوست که در شهرهای تبریز، شبستر، مرند، مراغه و بناب احساس شد.
احد کریمی پور در ادامه اظهار داشت: تاکنون گزارشی مبنی بر تخریب روستا های واقع شده در کانون این زلزله گزارش نشده و اکیپ های فرمانداری سریعا برای بررسی اوضاع به محل اعزام شدند.سایت لرزه نگاری ژئوفیزیک دانشگاه تهران تاکنون اطلاعاتی از وقوع این زمین لرزه مخابره نکرده است.
آموزش رشته های مختلف صنایع دستی
1- کیف سازی
2 - نقاشی برروی چرم
3- نازک کاری چوب
4- گلیم بافی
5 - فرش بافی
6- نقاشی باتیک
7- معرق چوب
8- نقاشی روی شیشه
9- میناکاری
و........
آدرس میدان شمشیری - خیابان قزوین - جنی نمایندگی سایپا - خیابان لقمان حکیم - کوچه محمد زاده - پلاک 9 - خانه صنایع دستی - شماره تماس : 55707394-021
کیف زنانه و جاکلیدی ست دو تکه
نوع چرم : چرم گاو - میلینگ
ست سه تیکه کیف کتی - کمربند و جاکلیدی
نوع چرم : چرم گاوی - میلینگ
کلیه محصولات چرم نیما به مدت یکسال دارای گارانتی میباشد .
برای اطلاعات بیشتر و دیدن محصولات میتوانید به آدرس : خیابان قزوین - خیابان لقمان حکیم - کوچه محمد زاده - پلاک 9 و یا با شماره تماس 55707394-021 و یا موبایل 09197286656 تماس حاصل فرمائید .
کیف زنانه
نوع چرم : چرم گاوی - دست رنگ
کیف زنانه دو دگمه
نوع چرم : چرم گاوی - میلینگ
رنگ کار : قرمز- قهوه ای - سورماه ای - مشکی - زرد
کلیه محصولات چرم نیما به مدت یکسال دارای گارانتی میباشد .
برای اطلاعات بیشتر و دیدن محصولات میتوانید به آدرس : خیابان قزوین - خیابان لقمان حکیم - کوچه محمد زاده - پلاک 9 و یا با شماره تماس 55707394-021 و یا موبایل 09197286656 تماس حاصل فرمائید .
شامگاه چهارشنبه زلزلهای به بزرگی 3.5 ریشتر بهرمان در شهرستان رفسنجان را لرزاند.
کوشک قاجاری شهر حمیدیه که در شرایط نابسمانی قرار دارد باز هم مورد تخریب قرار گرفت. مسئولان میراثفرهنگی خوزستان از عوامل طبیعی بهعنوان مسبب تخریب نام میبرند درحالی که دوستداران میراثفرهنگی از بلدوزرهایی میگویند که در کمین این اثر تاریخی نشستهاند.
ثتبتکننده دیوارههای رودخانه کرخه نیازمند حفاظت
با اینکه یکی از دیوارههای تثبیتکننده رودخانه کرخه در شهرستان حمیدیه در سال 85 توسط باستانشناسان شناسایی شد اما هنوز سازمان میراثفرهنگی نسبت به ثبت و حفظ و نگهداری آن اقدامی نکرده است. فعالان میراثفرهنگی به آثاری از یک سد تاریخی در کنار این سازه اشاره میکنند و حضور و فعالیتهای علمی کارشناسان و باستانشنان را در این منطقه ضروری میدانند.
شرایط عضویت در موسسه هنرمندان پیشکسوت اعلام شد
تمام هنرمندان پیشکسوت که 60 سال آنان تمام شده یا در سال جاری به سن 60 میرسند و دارای درجه یک هنری از شورای ارزشیابی هنرمندان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند میتوانند به عضویت موسسه در آیند.
شکارچی: در ایران شکار پلنگ نکرده ام
در پی انتشار عکسی در فضای مجازی از یک شکارچی در کنار یک پلنگ مرده که گفته می شود پلنگ ایرانی است، شکارچی مذکور ایرانی بودن پلنگ را تکذیب کرد و اضافه کرد که شکار پلنگ را در آفریقا انجام داده و این پلنگ، پلنگ ایرانی نیست و احتمالا عکس به کمک فوتوشاپ تهیه شده است.
موسیقی سنتی ایران ناجی خود را از دست داد
داریوش صفوت که او را ناجی موسیقی سنتی ایرانی میدانند، برای همیشه سایه اش از سر موسیقی ایران پر کشید و رفت. صفوت نوازنده سنتور و سهتار و از شاگردان حبیب سماعی، ابوالحسن صبا و حاج آقا محمد ایرانی بودهاست. او را بنیانگذاران مرکز حفظ و اشاعه موسیقی در سال ۱۳۴۷ میدانند.
ساعت ۱۵ امروز بزرگترین زلزله تاریخ معاصر ایران در بزرگای ۷/۶درجه ریشتر در منطقه سراوان سیستان وبلوچستان بوقوع پیوست.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، زلزله امروز درچهل سال اخیر بعد از زلزله طبس درسال ۱۳۵۷که ۷/۴ریشتر بوده اولین وبزرگترین زلزله در این مقیاس بزرگ شده است.بنا به این گزارش مهمترین زمین لرزه های بزرگ در صد ساله گذشته ایران عبارتند بودند از:
در سال ۱۲۸۸ در منطقه سیلاخور زمین لرزه ای به بزرگی ۷/۴ ریشتر بوقوع پیوست که ۸۰۰۰ کشته و ۶۴ تخریب روستا را به همراه داشت.
در سال ۱۳۰۹ زمین لرزه با بزرگی ۷/۴ ریشتر سلماس را لرزاند که باعث کشته شدن ۲۵۱۴ نفر و تخریب ۶۰ روستا شد.
شهر لار در سال ۱۳۳۹ با یک زمین لرزه ۷/۶ ریشتری لرزید که ۴۰۰ نفر در این حادثه کشته شده و ۷۵ درصد شهر نیز تخریب شد.
زمین لرزه بوئین زهرا نیز با شدت ۷/۲ ریشتر و ۱۰۰۰۰ کشته در سال ۱۳۴۱ به وقوع پیوست.
در سال ۱۳۴۷ نیز زمین لرزه ای به بزرگی ۷/۴ ریشتر دشت بیاض را لرزاند که منجر به کشته شدن ۱۰۵۰۰ نفر و تخریب ۶۱ روستا شد.
در سال ۱۳۵۱ منطقه قیر با زمین لرزه ۹/۶ ریشتری لرزید و ۴۰۰۰ نفر را به کام مرگ برد.
در سل ۱۳۵۶ خورگو با زمین لرزه ای ۷ ریشتر لرزید که در آن ۱۲۸ نفر کشته شدند.
زلزله طبس با شدت ۷/۷ ریشتر در سال ۱۳۵۷، ۱۹۶۰۰ کشته و تخریب ۱۶ روستا را به دنبال داشت.
در سال ۱۳۵۸ هم قائن با شدت ۷/۱ریشتر لرزید که در اثر آن ۱۳۰ نفر جان باختند.
در سال ۱۳۶۰ منطقه سیرچ با شدت ۷/۴ ریشتر به لرزه درآمد و ۱۳۰۰ نفر کشته شدند و ۸۵ درصد شهر هم تخریب شد.
رودبار و منجیل نیز در سال ۱۳۶۹ با شدت ۷/۴ ریشتر لرزید که ۳۵۰۰۰ نفر کشته به همراه داشت.
بیرجند هم در سال ۱۳۷۶ با شدت ۷/۳ ریشتر لرزید و ۱۵۰۰ نفر کشته بر جای گذاشت.
در سال ۱۳۸۱ آوج در اثر زمین لرزه با خسارات زیاد در شهر و روستاها روبه رو شد. شدت زلزله آوج ۶/۶ ریشتر بود.
بم در سال ۱۳۸۲ با قدرت ۶/۵ ریشتر با خاک یکسان شد که ۴۱۰۰۰ نفر در اثر آن جان باختند.
زلزله بعدی در سال ۱۳۸۳ در فیروزآباد با شدت ۶/۳ ریشتر آمد که منجر به ریزش کوه و خسارات شد.
زرند هم در سال ۱۳۸۳ با شدت ۶/۴ ریشتر لرزید و ۶۱۲ نفر در آن کشته شدند و ۱۰ روستا تخریب شد.
زلزله منطقه کاکی درفروردین ۱۳۹۲دربوشهر با شدت ۶/۱ریشتر که ۳۷نفرکشته ،۱۰۵۰نفرزخمی و۴شهرآسیب دید.
ساعتی قبل زلزله بسیار قوی این شهر را لرزاند
چابهار به علت همجواری با دریای عمان و مرز این دریا با اقیانوس هند و آب و هوای معتدل از طبیعتی منحصربهفرد مانند ساحل صخرهای برخوردار است. از سوی دیگر موقعیت استراتژیک سبب شده تا همواره مورد توجه باشد و آثاری از دورههای مختلف تاریخی در منطقه پدید بیاید. فرهنگ مردم نیز جلوهی دیگری به زیبایی سوزندوزی زنان به چابهار بخشیده است.
مردم منطقه در ساحل زیبای چابهار |
پوشش سبز ساحل صخرهای |
تالاب لیپار |
کوههای مریخی |
مسجد و روستای تیس |
پدیده گلفشان |
جنگلهای مانگرو یا حرا |
گاندو - تمساح پوزه کوتاه |
موجودات دریایی |
خبری شنیدم حاکی از آنکه نمایشگاه بزرگ و عظیمی برای روز جهانی صنایع دستی قرار است که در 28 اردیبهشت ماه برگزار شود با توجه به انتخابات ریاست جمهوری احتمالن این نمایشگاه به جای 20 خرداد در 28 اردیبهشت ماه برگزار میگردد البته فعلی این خبر به صورت رسمی اعلام نشده و فعلن در حد حرف میباشد
چند سالی ست که عده ای از هنرمندان با زیرکی و به اصطلاح فریب مردم و مسئولین شروع به فروش محصولات چین ،اندونزی،پاکستان ،تایلند میکنند که اگر کسی واقعن به این کارها خیره شود میفهمد که این کارها 1- کار خود شخص نیست 2- واین کار ایرانی نیست . به طور مثال ساخت زیورآلات و فروش انها در نمایشگاههای صنایع دستی که نود درصد سنگها چینی و ساخت آن به طور کاردستی ست که هر شخصی میتواند آنرا بسازد که اینگونه کار اصلن جزء صنایع دستی و هنرهای سنتی نمیشود لذا مسئولین برای جلوگیری از زیاد شدن محصولات خارجی در نمایشگاههای صنایع دستی باید جلوگیری کنند ، پوست هایی که بر روی آن منشور کوروش یا قرآن نوشته شده است که این نوشته ها که تاتو میباشد و از چین وارد ایران میشود محصول دیگری ست که در نمایشگاهها توسط بعضی از هنرمندان به فروش میرسد ، جاشمعی و جا هودی هایی که توسط اشخاصی که کار چوب انجام میدهند که به اسم تولید خود به فروش میرسد که صددرصد تایلندی ست و باعث اجحاف در حق هنرمندان چیره دست داخل میشود و اسم و نام هنر و هنرمند ایرانی را نابود میکند،تابلو های گلیمی صفحه آبی که در آن نقش اردک و مزرعه وجود دارد که صددرصد چینی میباشد که هنرمندان کار گلیم به تازگی در غرفه های خود به جای جنس ایرانی و تولید داخلی به مردم عرضه میکنند ،از اینرو مسئولان تا قبل از اینکه این موضوع در بین هنرمندان فراگیر شود باید جلوی این امر را بگیرند .
باتشکر نیما ذاکری سعید