خبرگزاری میراث فرهنگی ـ به گزارش CHN دولت امروز (چهارشنبه) با واگذاری امور تصدی قابل واگذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به تشکلهای صنفی موافقت کرد.
بر اساس آنچه در پایگاه اطلاع رسانی دولت منتشر شده، هیئت وزیران بنا به پیشنهاد سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و در اجرای ماده (24) قانون مدیریت خدمات کشوری - مصوب 1386- تصویب کرد؛ مواردی همچون مجوز ایجاد، اصلاح، تکمیل، درجه بندی و نرخگذاری تاسیسات گردشگری و نظارت بر آنها، مجوز تاسیس و نظارت بر فعالیت دفاتر خدمات مسافرتی، سیاحتی و جهانگردی و صدور جواز تاسیس و پروانه تولید کارگاههای هنرهای سنتی و بازارچه های صنایع دستی در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از مصادیق امور تصدی شناخته میشود و سازمان مذکور میتواند انجام آنها را به تشکلهای صنفی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری واگذار کند.
بر اساس این خبر در صورت لزوم، دستورالعمل اجرایی این تصویب نامه ظرف 10 روز توسط سازمان یاد شده تدوین و ابلاغ میشود. این مصوبه از سوی محمدرضا رحیمی؛ معاون اول رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شده است.
محمدشریف ملک زاده، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در اظهاراتی گفته بود که تا 9 تیرماه تمامی اختیارات تصدیگری سازمان میراث فرهنگی به بخش خصوصی واگذار میشود.
او در اظهاراتش گفته بود که «باید از نگاه اداری خارج شویم و تمامی امور را به بخش خصوصی واگذار کنیم تمامی صنوف، اتحادیهها و دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی باید توان عملیات و اجرا داشته باشد .کار ما در سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری نظارت و سیاستگذاری است. ما میخواهیم تصدی گری دولت را به حداقل برسانیم».
چنین تصمیم گیری از سوی رئیس پرحاشیهترین معاونت محمود احمدی نژاد در دولتهای نهم و دهم واکنشهای بسیاری را به همراه داشت.
سید محمد بهشتی، رئیس پیشین سازمان میراث فرهنگی در گفت و گو با خبرگزاری CHN در این خصوص به ملک زاده توصیه کرد که «در این چند روز باقیمانده کار خوب هم انجام ندهد چه برسد به این اقدام اخیر که بد است».
به گفته بهشتی گروهی از وظایف سازمان میراثفرهنگی حاکمیتی است که اساسا قابل واگذاری به بخش خصوصی نیست. از سوی دیگر، یکسری وظایف تصدیگری هم وجود دارد که در این وظایف تصدیگری بخشی از آن را نمیتوان بهطور قانونی و عملی واگذار کرد.
همچنین رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در تذکری از رئیس دولت دهم خواست که مانع اقدام عجولانه رئیس سازمان میراث فرهنگی شود.
او همچنین به خبرگزاری CHN گفت «رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری حق ندارد برای واگذاری تمامی امور در سازمان میراث فرهنگی، وقت تعیین کند. این تصمیم معاون احمدی نژاد درست نیست و در پایان دولت مشکلاتی را به وجود می آورد».
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس عقیده دارد «مسئولان سازمان میراث فرهنگی در روزهای آخر یاد کارهایی افتاده اند که باید در هشت سال گذشته انجام می دادند، اما انجام ندادند. حالا قصد دارند در فرصت چند روزه مسئولیتشان پایبندی به وظایفشان را به همگان نشان ثابت کنند، اما به نظر می رسد کمی دیر شده است.»
«مهدی حجت»، بنیانگذار سازمان میراث فرهنگی و عضو شورای چهارم شهر تهران اظهارات ملک زاده را خیال باطل خوانده بود و به CHN گفته بود: «برای واگذاری یک سازمان دولتی به بخش خصوصی ضوابطی وجود دارد که مراحل قانونی آن باید از طریق مجلس شورای اسلامی طی شود. میراث فرهنگی ارث رئیس سازمان نیست که آن را واگذار کند. متعلق به مردم است و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی دراینباره تصمیم میگیرند.»
این طور که پیداست نه انتقاد های کارشناس های عرصه میراث فرهنگی و گردشگری و نه تذکرهای اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس نتوانستند رئیس سازمان میراث فرهنگی را از تصمیم اش منصرف کنند. اما در مقابل ملک زاده توانست دولت را در اجرای تصمیم اخیرش با خود همراه کند. به نظر میرسد باید منتظر تحولات اساسی در روزهای باقی مانده کار دولت دهم باشیم، تحولاتی که شاید برای حوزه میراث فرهنگی و صنعت گردشگری کشور گران تمام شود.